Terminikrati stipendiumiga soovitakse toetada eesti oskussõnade levitajaid digimaailmas 

Tehisintellekti ettekujutuses näeb üks terminikratt välja just selline. (Autor: Adobe Express)

2024. aastal asutatud terminikrati stipendiumi eesmärk on avardada ja levitada eestikeelset terminivara, võimaldada teadustulemuste tutvustamist eesti keeles, kiirendada tänapäevase oskussõnavara jõudmist Vikipeediasse ja edendada kvaliteetset terminiloomet, lühidalt öeldes aidata kaasa eesti keele elujõulisuse kasvule digiruumis.

Stipendiumile oodatakse kandideerima üliõpilasi, õppejõude, teadlasi ja teisi huvilisi, kes tutvustavad aktiivselt erialatermineid digruumis. Stipendiumi suurus on 500 eurot ja see makstakse välja ühes osas. Välja antakse kuni neli stipendiumi ja seda rahastab MTÜ Wikimedia Eesti strateegilise partnerluse kaudu Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Stipendiumi saab taotleda avalikul konkursil. Kandidaadil tuleb esitada aadressile info@wikimedia.ee avaldus (faili põhi) koos kolme enda loodud Vikipeedia artikli näitega, mis  tõendavad kandidaadi oskust digiruumis termineid levitada, head sõnaseadmisoskust ning head orienteerumist oma valdkonnas.

Stipendiumi väljaandmine on seotud Vikipeedia terminivõistlusega ning stipendiaadidki valib terminivõistluse žürii, kuhu kuuluvad Eesti Keele Instituudi, Eesti Maaülikooli, Kaitseväe Akadeemia, Tallinna Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ja MTÜ Wikimedia Eesti esindaja.

Stipendiumid antakse välja esimest korda 2024. aastal. Taotluse esitamise tähtpäev on 1. oktoober. Tulemustest antakse teada 10. oktoobril, mil algab Vikipeedia terminivõistlus. Stipendiumid makstakse välja nädala jooksul pärast tulemuste teatavakstegemist.

Küsimuste puhul võib ühendust võtta ka MTÜ tegevjuhi Ivo Kruusamägiga (ivo@wikimedia.ee)

Top